top of page
  • Julie Kristine Woie

10. DESEMBER: Nordmennene


De kom på vannski.

Nordmennene.

Det var nød i landet; RANOK (den russisk-amerikanske-nordkoreanske alliansen) hadde tatt over makten, og flere hadde søkt tilflukt både på Island og i Sverige. Noen til og med i Storbritannia. Grønland eksisterte ikke lengre, så det var dessverre ikke en mulighet. Derfor hadde Finmarkingene tatt turen til Nordpolen i håp om en bedre framtid. De fleste falt av halvveis, de med mer erfaring kom seg i land, hvorav cirka halvparten ble spist av isbjørn. Noen ble skutt av Rogers onkel, og resten gjemte seg nå på Nisseloftet.

Det var mye forvirring rundt det som foregikk, og mange nisser var sinte for at nordmennene hadde tatt over Nisseloftet, selv om det ikke var så mange av dem. Kanskje bare rundt 25. Det var på sin plass med en liten forklaring, og en kvinnelig nordmann ved navn Siri oppsummerte situasjonen fint :

– Folk flest er jo ikke så gode på vannski, så folk flest datt jo av. Men altså, jeg gjorde ikke det. Og sånn er det jo i et konkurransesamfunn. Noen detter av, andre kommer seg i land. Sånn er det bare. Og som folk flest er jeg veldig glad i familien min, derfor var det veldig viktig for meg å overleve, slik at vi kunne holde sammen. Og jeg var heldig. Jeg overlevde. Men som folk flest, frøs jeg veldig, så jeg rev geværet fra mannen som sto og skøt på oss og skøt en isbjørn istedet og laget pelskåpe. Så nå er jeg varm, og fryser ikke som folk flest.


MAMMAS FAVORITTINNLEGG
NYE INNLEGG
bottom of page