top of page
  • Julie Kristine Woie

PERSONGALLERI


RUDOLF

Rudolf er transportdyr og seniorrådgiver til Julenissen. Han har vunnet en rekke priser for sitt arbeid innenfor transportsektoren og reinsdyrsløp, bl. a. St. Nikolausprisen, Årets juletrekker (156 priser), Årets Julehelt, Julefrihetsprisen, 24 gull og 13 sølv i Årets Juleløp, 114 Gull, 1 sølv og 1 bronse i Sprint Tykk Snø og Sprint Slaps, samt deltatt i sledetrekksmaraton 120 år på rad. Rudolf er kjent for sin røde nese og varme vesen. Han er enkedyr, har 23 barnebarn og bor ved Nissebakken.

GUDRUN

Gudrun er 54 år og seniorhushjelp ved Stortinget på Nordpolen. Med utstikkende hår og eksentrisk klesstil er hun kjent for å være en 'one of a kind'. Hun er en dyktig leder som ikke tolererer latsabber, og en arbeidsnarkoman. Gudrun gjør som hun blir fortalt og holder seg som regel på matta. Bortsett fra når toleranseglasset blir overfylt.

Det blir det i denne fortellingen.

JULEHERREN ROGER

Juleherren Roger er en dverg, kjent for sin spygrønne dress og hentesveis. Han sier om seg selv at han er: 'En uselvisk leder. En som vil gjøre det beste for folket sitt, og som ikke skygger unna for å gjøre sin del av jobben. Også naturlig vakker'. Roger hører til den fascistiske tradisjonen og fører en trumpologistisk ideologi. Han har lang fortid som politiker for partiet OS (Oss Selv) og som aktivist for saker som billigere mjød og stans av utenlandsk julegavefrakt.

I denne fortellingen har Roger tatt makten på Nordpolen på demokratisk (?) vis.

JULENISSEN

Julenissen er alles bestefar. Han er kjent for sitt lange skjegg, store mage og klukkende latter, og for å spre juleglede til alle han møter. I hverdagen liker han å drikke kakao, sitte foran peisen og steke marshmallows og lese brev fra fans. I denne fortellingen er han død.

SOFIE

Sofie er en spillenisse. Hun spiller bratsj 24/7, untatt når hun spiser grøt eller gulrøtter. Sofie har ingen venner.

BOB,RONNY, SVETLANA & PETROLINA

Rudolfs nære venner og utgjør sammen med ham elitelaget i Julenissens Reinsdyrtrekkere. De er kjent for mistro til det etablerte politiske eliten, og kampsak i denne fortellingen er å bevare Den Store Julerunden.

PETRA

Petra er 59 år og en av de dyktigste hushjelpene på Stortinget. Har jobbet for Gudrun i tredve år. Særdeles skarp både i hjernen og munnen, og til tross for at hun har vært gift med James (se under) i mange år, har de store kommunikasjonsproblemer og snakker aldri sammen bortsett fra når de krangler. De har ingen barn, bor i hvert sitt hus ved Maristubben og går jevnlig til parterapi.

JAMES

James er Petras mann. Han er 63 år, opprinnelig fra England men har bodd på Nordpolen i 40 år. James går alltid i dress og er alltid glattbarbert. Han setter pris på en god cognac og er glad i vietnamesisk mat. Han er en mann med rolig sinnelag.

MAMMAS FAVORITTINNLEGG
NYE INNLEGG
bottom of page