top of page
Edited Image 2016-03-06 00-07-46_edited_edited_edited_edited.png
Edited Image 2016-03-06 00-07-46_edited_edited_edited_edited.png

OM BLOGGEN

 

Hey stranger.

 

Jeg ser du har forvillet deg inn på bloggen min. 

 

Veldig hyggelig at du er her! Her kan du lese om den utrolig spennende hverdagen min som middelmådig hvit norsk kvinne!

Føniksen er da min originale blogg, min 'vanlige' blogg, min ...definitivt mest idiotiske blogg. Der de andre sidene har fokus på bøker og skriving, skriver jeg om alt mulig annet her (mest om generell livsangst og døde babyer). 

Vent! Blogging var in i 2005, tenker du kanskje.

 

– Men det er feil. Blogging er kult. 

Du lurer kanskje på hvorfor jeg har valgt et så kleint navn som 'Føniksen'? Er jeg egentlig et middelaldrende medium fra New Jersey med sans for hot yoga og alternativ virkelighetsforståelse?

Det er ikke greit å si. 

Men ettersom jeg er en "av og på-blogger" og bloggingen min til stadighet dør og gjenoppstår av asken har jeg, mot bedre vitende, valgt å kalle den for Føniksen. På den måten kan jeg være fri som fuglen og blogge akkurat når jeg vil! En annen grunn til navnet Føniksen, er at jeg gråter hver gang Vulkans tårer leger Harrys sår i Harry Potter og mysteriekammeret ❤️ 

Definisjonen på en FUGL FØNIKS (sitert fra wikipedia):

 

"Fugl Føniks er et fabeldyr fra egyptisk mytologi, hvor den er et symbol på gjenfødelsen. Legendene om fugl Føniks finnes også i gresk og romersk mytologi og i kristen ikonografi. Lignende myter gjenfinnes også i mange andre kulturer, som i Kina (fenghuang), Japan og Korea. Navnet føniks kommer av gresk phoinix, som betød purpur, og som også gav navn til Fønikia, siden innbyggerne der handlet nettopp med denne etterspurte rødfargen.[1] I senere tolkninger er den også blitt symbol på gjenoppstandelse, udødelighet og liv etter døden. Fuglen lignet en hegre med fjær i gull og rødt".

 

FØNIKS kan også referere til:

bottom of page